sobota 13. júla 2013

Čedarový chlieb s bylinkami a chilli


Krásny, žltý nekysnutý a nehnietený chlebík, som si pospájala z niekoľkých receptov stretnutých cestou. Recept vyžaduje minimum práce a výsledok je fantastický - najmä na rýchlu večeru a raňajky, najmä s čerstvo uloveným chorizom :)


ČEDAROVÝ CHLIEB S BYLINKAMI A CHILLI

- 1 a pol šálky hladkej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL soli
- hrsť čerstvých byliniek, pokrájaných (u mňa šalvia a yzop)
- 3 ČL nadrobno pokrájaného čerstvého chilli
- 180 g čedaru, postrúhaného najemno
- 1 PL mletej kurkumy
- 1 vajce
- 2/3 šálky mlieka
- 30 g masla

Vyhrejeme rúru na 200 stupňov.

Maslo s mliekom ohrejeme na miernom plameni, akurát, aby sa rozpustilo maslo. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí v mlieku zľahka roztrepeme vajíčko.

Múku, soľ a prášok do pečiva dôkladne rozmiešame. Primiešame polovicu strúhaného syra.

Keď je rúra vyhriata, pridáme do múčnej zmesi bylinky a chilli a primiešame mliečnu zmes, akurát, aby sa celok spojil. Vložíme do menšej formy vystlanej papierom na pečenie, vrch posypeme druhou polovicou syra.

Pečieme približne 45 minút, potom chlieb vyklopíme a necháme vychladnúť. Podávame ideálne ešte zľahka teplý.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára