nedeľa 30. júna 2013

Zemiakovo - mangoldové mini frittaty

Sýte raňajky alebo ľahká večera k šalátu - s frittatou nejde pochybiť. Ak je spravená ako mini, pribúda ďalšia výhoda - jednoduchá a zdravá chuťovka k vínu, alebo k ranným pobehovaniam po byte. Naviac je pekná - za málo peňazí sa s ňou ľahko machruje.





Zemiakovo - mangoldové mini frittaty


- 4 vajcia
- 4 bielka
- hrsť mangoldu, nasekaného nadrobno
- 2 menšie nové zemiaky, nakrájané na tenké plátky
- 1 plátok nakladanej kápie, nasekanej na menšie kúsky
- 2 plátky údenej šunky
- soľ
- 1 PL masla
- čierne korenie
- 2 šalviové lístky

Rúru vyhrejeme na 160 stupňov. Do menšieho kastróliku vložíme zemiaky, osolíme, zalejeme vodou a necháme zovrieť. Po zovretí nestíšíme plameň, necháme vrieť asi 5 minút. Na panvici medzitým roztopíme maslo.

Zemiaky zlejeme a vložíme na panvicu s maslom, kde ich ďalších 5 - 10 minút, spolu s mangoldom a šunkou opekáme. Keď mangold stratí objem, stiahneme a necháme vychladiť.

V miske jemne rozšľaháme vajcia s korením a trochou soli. Keď zeleninová zmes zletnie, pridáme do nej vajcia a zmes prepojíme. Hotovú ju vlievame do formy na muffiny a pečieme v trúbe dozlatista, kým nie je vidno, že zmes viac nie je tekutá (cca 20 minút).

Ideálne sa podáva s čiernym chlebom alebo zeleninovým šalátom.

1 komentár: