utorok 25. júna 2013

Polievka z póru, nových zemiakov a bielych fazulí

Kým pred pár dňami bolo treba robiť zmrzlinu, od včera sa vonku čerti ženia. Zima, dážď a vietor nás vracajú z pekelného leta do skorej, sychravej jari.

Polievka z póru, nových zemiakov a bielych fazulí je typický comfort food - skvelá, rýchla večera, perfektná na zahriatie aj nasýtenie. Podčiarkuje ju citrón a úžasný, čerstvý tymián zo záhradky.




Polievka z póru, nových zemiakov a bielych fazulí

-  2 PL olivového oleja
- 1 väčší pór, biela časť, umytý a pokrájaný na krúžky
- 3 na plátky nakrájané strúčiky cesnaku
- 5 - 6 stredných nových zemiakov, nakrájaných na kocky
- 500 g uvarených bielych fazuliek (canellini)
- 1 l kuracieho vývaru
- 3 vetvičky čerstvého tymiánu
- citrónová šťava z polovice citróna
- soľ
- anglická slanina alebo pancetta

Na panvici rozpálime olej, ku ktorému pridáme pór a cesnak a opekáme do mäkka. Pridáme zemiaky a fazuľu, ktoré zalejeme vývarom. Po zovretí varíme, kým zemiaky nezmäknú. Odstavíme z ohňa, necháme asi 5 -10 minút chladnúť, pridáme citrón, v rukách podrvený tymián a zľahka osolíme (vývar je slaný sám osebe).

Kým vývar chladne, na suchej panvici dochrumkava opražíme anglickú slaninu alebo pancettu. Túto dáme do polievky pred jej servírovaním.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára