Polievka z póru, nových zemiakov a bielych fazulí je typický comfort food - skvelá, rýchla večera, perfektná na zahriatie aj nasýtenie. Podčiarkuje ju citrón a úžasný, čerstvý tymián zo záhradky.
Polievka z póru, nových zemiakov a bielych
fazulí
- 2 PL olivového oleja
- 1 väčší pór, biela časť, umytý a pokrájaný na krúžky
- 3 na plátky nakrájané strúčiky cesnaku
- 5 - 6 stredných nových zemiakov, nakrájaných na kocky
- 500 g uvarených bielych fazuliek (canellini)
- 1 l kuracieho vývaru
- 3 vetvičky čerstvého tymiánu
- citrónová šťava z polovice citróna
- soľ
- anglická slanina alebo pancetta
Na panvici rozpálime olej, ku ktorému pridáme pór a cesnak a opekáme do mäkka. Pridáme zemiaky a fazuľu, ktoré zalejeme vývarom. Po zovretí varíme, kým zemiaky nezmäknú. Odstavíme z ohňa, necháme asi 5 -10 minút chladnúť, pridáme citrón, v rukách podrvený tymián a zľahka osolíme (vývar je slaný sám osebe).
Kým vývar chladne, na suchej panvici dochrumkava opražíme anglickú slaninu alebo pancettu. Túto dáme do polievky pred jej servírovaním.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára