piatok 10. októbra 2014

Šalát z pečenej tekvice marinovanej v mede a kokosovom oleji, granátového jablka, divokej ryže a polníčka

Tento rok neviem kam skôr, preto skôr nepíšem než píšem - väčšinu vyskúšaných alebo  vymyslených receptov stíham akurát zrealizovať, občas v rýchlovke cvaknúť na mobil a zjesť.

Sú ale veci, o ktoré sa deliť oplatí - jednou z nich je recept na tento skvelý jesenný šalát.


Šalát z pečenej tekvice marinovanej v mede a kokosovom oleji, granátového jablka, divokej ryže a polníčka

- 1 stredne veľká maslová tekvica, očistená, zbavená jadier a nakrájaná na cca 1cm kocky
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 PL medu
- 2 PL kokosového oleja
- 200 g divokej ryže
- semienka z 1 granátového jablka
- 500 g polníčka

Sójovú omáčku, med a kokosový olej vymiešame na hustejšiu kašičku, v ktorej poriadne vykúpeme všetky tekvicové kocky. Ďalej ich rozložíme na plech vystlaný papierom nna pečenie a pečieme na 200 stupňoch asi 20 minút (treba sledovať, aby sa tekvica nespálila). Výsledkom budú krásne skaramelizované, vláčne tekvicové kocky.

Kým sa tekvica pečie, pripravíme všetko ostatné. Divokú ryžu uvaríme podľa návodu na obale, vydlabeme granátové jablko, umyjeme a necháme poriadne odkvapkať polníček.

Po dopečení necháme tekvicu vychladnúť. Zlejeme ju do misy spolu so šťavou, ktorá ostala po pečení na papieri - tá bohato poslúži ako dresing. Zmiešame s vychladnutou divokou ryžou a odkvapkaným polníčkom, pridáme granátové jablko a môžeme podávať.

Žiadna veľká veda, ale - ak máte radi tekvicu - božské chute :)




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára